פעילות שטח – להיות כאן ועכשיו

בסדנאות של Ment To Drive, אנו מביאים לביטוי באופן מעשי את הרצון של המנהלים והמשתתפים בסדנה להיות כאן ועכשיו, להשאיר את מרוץ החיים האישים והמקצועיים לכמה שעות בחוץ ולהיות ממוקדים בעכשיו, בהנאה, בהתפתחות, בלמידה על עצמנו, על הקבוצה והצוות.

מיד בתחילת הסדנה מרגישים המשתתפים את השינוי מהנהיגה ברכב הפרטי, מהטלפון שלא מפסיק לקבל הודעות אל רכבים מיושנים והיציאה אל הטבע – באזור שברובו ללא קליטה סלולרית. המעבר מחזק למשתתפים את האפשרות להיות בהוויה (Being) משחררת, בטוחה, מהנה, מאפשרת, משתפת, זאת בשילוב של עשייה (Doing) בנהיגה, שיתוף פעולה, מציאת דרכי פעולה, התמודדות עם מכשולים בשטח. ליווי של מנטורים לאורך כל החוויה, מחזק את תחושת הרשות לנסות, לברר, להעז. אנו מאפשרים לכל אחד ואחת להביא את הטבע האנושי, האותנטי שלו או שלה אל הטבע שבדרך וכל זאת "בשביל תובנות החיים".

Ment To Drive: פעילות ODT

כשאנו מתכננים פעילות ODT – Out Door Training, אנו משלבים גיבוש צוות דרך חוויה אתגרית שמזמינה לחשוב אחרת. את הרצון לפיתוח יצירתיות, לצאת מהקופסא. בכל כך הרבה הזדמנויות, אנו מבקשים ללמוד לשבור מיתוסים, לשנות פרדיגמות (תפיסות כוללניות) או להמשיך הלאה על אף התקיעות. הנהיגה בשטח עם רכב שאינו מותאם היא כשלעצמה חשיבה אחרת – איך יכול הרכב המשפחתי והמיושן הזה לשרוד מסלול שטח מורכב? עם תחילת הנהיגה והתנועה קדימה במסלול כורכר סלעי, שהתנאים בו משתנים על פי עונות השנה, בוץ, חול, סלעים או מעברי מים, המשתתפים מרגישים ומבצעים כאחד עדכון תפיסה מחשבתית פנימית וחיצונית. השינוי מתרחש כאשר המשתתף בתחילה חושב שאינו מסוגל למשימה, אך בכל זאת מצליח. השינוי מתרחש גם בעת שיתוף הפעולה בין כלי הרכב הנעים בשיירה ותלויים ביכולת של כלל החברים לעזור וביחד להישאר בקשר עין כל המסלול כאנלוגיה לקשרים שלהם בארגון.

סדנה זוגית

סדנת העצמה - לצאת מהקופסא

יצירתיות והגעה לרעיונות מקוריים בסיטואציה נתונה אינה קלה להמחשה או לתרגול. חשיבה יצירתית דורשת שחרור מהמוכר, הידוע, מה שכבר ניסינו ולהכניס גמישות, להקשיב לדעה אחרת ולנסות. יצירתיות היא מרכיב חיוני להגעה לפתרונות חדשים לבעיות נפוצות מחיי היום יום בחיינו האישיים והמקצועיים.
סדנת העצמה של Ment To Drive ממחישה את פיתוח החשיבה היצירתית באופן שיטתי. אנו מגיעים לנקודות בהן המצב נראה “בלתי אפשרי”, לרגע נראה שאין פתרון. המשתתפים מנסים את כוחם במציאת פתרונות למצב, ללא אגו, נוצרת חוויה מהנה של עשייה, תקשורת וחיבור ובאותה הזדמנות לומדים להשתחרר מדפוסי חשיבה מקובלים. אצלנו לצאת מהקופסא זה אמיתי, זה קורה בפועל – היציאה מהרכב, להסתכל מנקודת מבט אחרת. לשמוע דעה או עצה אחרת שלפעמים מפתיעה או הפוכה לגמרי מהמקובל ובאופן מידי, לאחריה ניתן לעבור לשלבי ההחלטה, התכנון והביצוע, הפקת לקחים, ביצוע חוזר והתקדמות.

לדוגמא, בתוך סדנת גיבוש מנהלים שקיימנו לצוות רפואי של בית חולים ידוע בארץ, הגענו למקטע מאתגר של עלייה קצרה. הצוות ניסה את כוחו בתכנון, ואף קיבל החלטה איך לבצע את העלייה. דפוס הפעולה הראשוני היה כצפוי, המוכר והידוע – נעבור מצד זה או האחר, אולי לאט, אולי מהר וכך הלאה. הצוות החליט מי הרכב שמנסה ראשון, לאחר שלא הצליחו חזרו והתכנסו והבינו שאותה פעולה הפעם לא תעזור ואין טעם לחזור ולנסות את אותו הדבר. המצב היה נראה נואש ואחד המשתתפים הציע לבחור ב- מנטורים להעביר את הרכבים את השלב זה. מאחר ואנו, מנטורים מנוסים, אמונים לייצר בדיוק בנקודה זו את האפשרות לשחרור וממנה להביא ליצירתיות, הצענו שהצוות יתרגל לרגע את הפרקטיקה המוכרת להם מעולם הרפואה של Second Opinion (חוות דעת נוספת). הצוות נדלק על הרעיון ועל כך שהשתמשנו בשטח בתיאור מעולמם המקצועי. הם החליטו להתחלק לשתי קבוצות בכדי להימנע מחשיבה קבוצתית שכידוע מובילה לקונפורמיות (הסתגלות למוסכמה חברתית או לדעה רווחת). באחת הקבוצות, אחות רפואית, אמרה שפעם ראתה סרטון בו רכב שמתקשה לעלות בעליה, מצליח לעלות אותה ברוורס (בנסיעה לאחור)! הדעה הזאת בתחילה נשמעה משונה, אפילו מצחיקה, כך זה, שהלא מוכר והמפתיע פתאום עולה לפני השטח. שני הצוותים בחנו עוד אפשרויות ואז התקבצו לחלוק את ההצעות שעלו. התברר שחבר אחר בקבוצה ראה סרטון דומה וחושב שיש לכך פוטנציאל וששווה לנסות לעלות ברוורס. אתם כבר מבינים מה הייתה התוצאה…

לאחר זמן של תקיעות, הצוות הרגיש שיש משהו חדש, המוטיבציה עלתה, והתכנון החל – מי נוהג, מאיפה עולים, איך מכוונים ושומרים על הבטיחות ומהתכנון עברו לביצוע. לביצוע הראשון הם קראו "אב טיפוס" (Prototype), לאחר שצוות הרכב הראשון צלח את העלייה, הכריזו "אפשר לעבור לביצוע / ייצור סדרתי". הסתכלנו על הצוות הרפואי בגאווה, צוות שביום יום מנוסה בפרוצדורות מורכבות מעולם הרפואה החליט רגע לפני שאמר נואש לאפשר לדעה אחרת להגיע, לצאת מאזור הנוחות ולנסות אותה ברצינות מוחלטת. בדיוק כמו בעולם הפרויקטים, נדרש לעבור את שלבי איסוף המידע והאפשרויות, דיון קבלת ההחלטות, תכנון מחודש, בדיקת התכנות ואז יציאה לביצוע שיטתי. בזכות היציאה מהקופסא של האחות. בשבילנו אלו תובנות לחיים, כאשר מתרחש היוצא דופן, נוצר סיפוק, הנאה והתפתחות מיוחדים של כלל המשתתפים ב סדנת העצמה.
"מכונה אחת יכולה לעשות את העבודה של חמישים אנשים רגילים, אך אף מכונה אינה יכולה לעשות את העבודה של אדם אחד יוצא דופן."
אלברט הובארד

כדי לפתח יצירתיות צריך פשוט להגיע למצבים שהיא מתבקשת. תרצו להרגיש איך הכל אפשרי? תתקשרו!

Ment To Drive Logo

סדנה זוגית: בייבי אנחנו על הגחון

זוגיות היא דוגמא קלאסית לצורך בהתמדה ביצירה ושמירה על תקשורת מקדמת. מערכת יחסים זוגית דורשת להביא את עצמך לכדי ביטוי אותנטי, יחד עם לתת מקום לבן/בת הזוג. מי לא מכיר את התחושה הזאת של תסכול ואכזבה כאשר הציפיות מבן הזוג והציפיות מהזוגיות שלנו נתקעות, מן תחושה כזאת של חוסר אונים שאתם כבר לא יודעים מה לעשות עם המצב. קחו לדוגמה סדנה זוגית נוסח Ment To Drive במהלכה יצא זוג שנמצא בזוגיות שניה לסדנה שעבדה על קידום התקשורת ביניהם. ככל שהסדנה התקדמה למדו על סגנון התקשורת שלהם, התנסו בסגנונות שונים, הביעו זה לזאת איך הם מעדיפים להביע ולקבל דעה מבן הזוג במצבים שונים. העוצמה שיש בסדנאות השטח הזוגיות של Ment To Drive שברכב ובשטח הדברים אינם רק תאורטיים, אלא הדינמיקה של ההתרחשויות האמיתיות שקורות בדרך, מוציאות תקשורת אותנטית מכל צד, מאפשרת הסתכלות, שיקוף, בקשה אחרת, שינוי והתנסות חוזרת. לאחר כשעתיים של התקדמות של הזוג בדרך והתנסויות מלמדות, כאשר בת הזוג היא שנוהגת ובן הזוג מסייע בהכוונה, הרכב לפתע נעצר במקום, ללא יכולת לנוע קדימה. מבטים מופנים זה לזאת, מה עשית? מה אמרת? לא שמעת? את לא מקשיבה? הרבה מה ומי עלו בשיח שלכאורה רגוע אך מתחת בולטת האכזבה.

אחרי ששחררו את אי שביעות רצונם מהמצב אליו נקלעו, הייתה שתיקה, נתנו לה את המקום. השתיקה הייתה מהסוג של בוא נירגע, בואו נביא חזרה את היתרונות שלנו כשניים – טובים השניים. לאחר שתי דקות של שקט, בן הזוג יצא מהרכב להתבונן מה פשר העצירה, הרי הרכב עובד אז למה לא זזים? משהבחין בסיבה ניגש לחלון של בת הזוג, ובחיוך אמר "ממי את על הגחון", בת הזוג פנתה אליו במבט מרוכך וקובע "בייבי אנחנו על הגחון"! שניהם יצאו למקום חדש בתקשורת ביניהם: מילים חמות (ממי, בייבי), שיתוף של מידע, בקשת עזרה, אנחנו ביחד בסיטואציה וגם הכנסת אווירה של הומור ונורמאליות, זאת רק תקיעה קלה אנחנו מסוגלים לה. הזוג החליט שדחיפה לאחור של שניים (המנטור ובן הזוג) יכולה לעזור, כאשר בת הזוג תנהג לרגע לאחור ותעצור אחרי שהרכב יצא מהישיבה על הגחון. לאחר כמה ניסיוניות והמשך של תקשורת שעוסקת במה עושים ולא בתחקירים, האשמות ובמי אחראי המשיכה הסדנה כשהזוג למד עוד פרק על מערכת היחסים שלהם ועל אופן השתנותה בין מצבים. את הסדנה הם סיכמו: "לא תמיד נהיה בצד של ההצלחה, לפעמים נמצא את עצמנו על הגחון, דווקא אז אהבה, תמיכה ותקשורת מקדמת תסייע בחילוץ מהיר והתקדמות שלנו יחד להצלחה ותחושה זוגית מופלאה".

כמנטורים אנו למדים: שאהבה כמו נסיעה ברכב בדרך, אינה יכולה להתקיים ללא תנועה מתמדת.